Het grote geheim van de dood en zijn diepste band met ons is dit: de dood van iemand die we zo lief hadden, verwondt ons èn tilt ons tegelijkertijd op naar een meer volmaakt begrip van zowel deze mens als onszelf

Rainer Maria Rilke (vrij vertaald).

Het grote mysterie van Leven en Dood

De Dood als ingang naar het Leven zelf

Paasweekend 2024: Aankomst vrijdag 29 maart 2024 rond 10.00 uur en vertrek zondag 31 maart na de lunch, rond 14.00  uur.

Een retraite waarin de dood een centrale plek zal innemen, met als doel om het leven vollediger, dieper, vreugdevoller te ervaren.

De dood is een intrigerend onderwerp om je toe te verhouden. Leren omgaan met de dood betekent niet alleen in vrede kunnen sterven als je tijd daar is, maar ook om in elk huidig moment volledig aanwezig te zijn. Om alles wat zich aandient volledig te kunnen toelaten en ervaren.

Hoe vreemd het ook mag klinken, we hebben de dood nodig om het leven volledig te leven en te begrijpen. De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven. De eindigheid van alles maakt ons bewust van het leven zelf. Eindigheid stelt ons in staat om diep door te dringen in het mysterie van het leven zelf. Afscheid confronteert ons radicaal en direct met onze hechtingen en met alle illusies van het ego over wat we moeten doen of wie we moeten zijn.

Deze retraite is bedoeld voor mensen die een volgende stap willen zetten op het Pad van Zelfacceptatie en Zelfrealisatie en voller en bewuster willen leven. De retraite is ook bedoeld voor mensen die met de dood te maken hebben (gehad) in hun leven. Daarnaast is de retraite geschikt voor coaches en begeleiders van rouwprocessen. En voor mensen voor wie loslaten een uitdaging vormt.

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over deze retreat? Download dan hieronder de brochure door op de afbeelding te klikken.
Aanmelden kan door mij een bericht te sturen via de contactpagina.

Oneness with Amun Ra retreat