Alles wat je denkt dat je bent, dat ben je niet.

 

– SRI NISARGADATTA MAHARAJ –

COACHING

Reizen naar je eigen essentie

Leer- en onderzoeksvragen zijn er in alle soorten en maten. De kern van iedere vraag is echter: hoe breng ik meer van mijzelf naar buiten en hoe kan ik meer samenvallen met wie ik werkelijk ben. Het uitgangspunt van Bewustzijnscoaching is je eigen non-duale staat van Zijn, je eigen heelheid. Deze benadering brengt je direct bij je eigen Essentie, naar wie je ten diepste bent. Dat maakt een coachtraject tot een reis naar het diepste van je eigen Zelf, een reis die inspirerend is omdat je telkens uitgenodigd wordt te zijn wie je bent en te zijn met wat is. Op je reis kom je van alles tegen aan blokkades, patronen, overlevingsmechanismen en onverwerkte stukken uit je biografie. Steeds zet je daar je eigen waarheid tegenover en dat leidt tot verrassende ontdekkingen. Dat maakt deze vorm van coaching wezenlijk anders omdat hij voorbij de werking van Ego en Superego gaat. Er wordt niet gesleuteld aan je persoonlijkheid – dat kun je al genoeg leren in diverse trainingen. We kijken verder dan het jasje dat je jezelf aangemeten hebt in je leven. Zijn met wat is en je voelend gewaarzijn brengen bij wat is en bij wat er gebeurt, zowel in jou als de ander, leidt tot een wezenlijk andere kijk op jezelf en de wereld om je heen. Op het pad van Zelfacceptatie en Zelfrealisatie krijgt alles om je heen een andere klank, kleur en glans omdat jij het bent die tevoorschijn komt. Meer daarover kun je lezen in het artikel over coaching of in mijn boeken.

Praktisch

Aan de hand van eigen ingebrachte casuïstiek onderzoeken we wat er gebeurt tussen jou en de ander. Je ontdekt waardoor je precies geraakt wordt en hoe dat leidt tot inefficiëntie in je werk of verstoringen in relaties met de mensen om je heen. Je wordt je steeds bewuster van je patronen en je ontdekt hoe het Superego, je Innerlijke Criticus, werkt. Dit is het kritische deel in onze egostructuur dat de hele dag je doen en laten van een ondertiteling voorziet. Je bent altijd welkom voor één of twee gesprekken waarin ik met je mee kan kijken wat er speelt. De meeste mensen kiezen voor een wat langer coachtraject. Zo’n traject bestaat doorgaans uit tien gesprekken verspreid over een jaar. Een persoonlijke analyse op basis van de MBTI kan onderdeel uitmaken van je traject omdat dat inzicht geeft in hoe een en ander werkzaam is in je. Dat ontdekken en aanvaarden is het begin van accepteren hoe je bent. Voor wie dat wil kan het schrijven van een biografie eveneens een onderdeel zijn. Daarin ontdek je ‘lessons learned’ en hoe een en ander zich vastgezet heeft in denkpatronen. Deze denkpatronen leiden tot vastgezette, gestolde energie. In de coaching leer je deze weer te ontdooien waardoor je toegang krijgt tot je volledige vitaliteit en potentieel. Zo ontdek je je eigen essentiële kwaliteiten en hoe je die kunt leven. Daarnaast ontdek je welke grote en transformerende kracht er uit kan gaan van leren containen van alle gevoelens, emoties en gedachten en de onvoorwaardelijke aanvaarding van wat is, inclusief jezelf.

Voor meer informatie of voor een intakegesprek kun je contact opnemen met mij. Woon je verder weg en zie je er tegenop om naar Delft te reizen? Dan zouden we bijvoorbeeld de intake en het eindgesprek in Delft doen en de tussenliggende sessies online of ik breng je in aanraking met iemand bij jou in de buurt die met dezelfde uitgangspunten werkt of die door mij opgeleid is.

The truth is your very nature.

– ALMAAS –