Shift your attention from words to silence and you will hear

 

– SRI NISARGADATTA MAHARAJ –

RETRAITES EN MASTERCLASSES

Een retraite is een korte periode van afzondering waarin je opnieuw in contact komt met wie je bent en wat je belangrijk vindt. Ons leven is doorgaans vol. We hebben fijn werk, een gezin, vrienden, we sporten en hebben sociale verplichtingen. In al die hectiek kan makkelijk het gevoel ontstaan dat je achter jezelf aanloopt en dat kwalitatieve tijd met jezelf schaars is.

Een retraite is een manier om je terug te trekken uit je dagelijkse routine en een pas op de plaats te maken. In retraite zijn geeft je tijd om contact met jezelf te herstellen in rationele, emotionele, fysieke en spirituele zin. Je stemt af op je diepere zelf, je diepere rustige onder grond, de non-duale staat van zijn van waaruit alles ontspringt. Hierdoor ontdek je hoe je jezelf weer opnieuw kunt verhouden met de mensen en dingen om je heen.

Zowel de retraites als de masterclasses kennen een eigen ritme. Een ritme voor zelfonderzoek, meditatie, beweging, inspiratie classes, oefeningen, ademsessies en soulfood. En allemaal kennen ze stiltetijd. De ene retraite meer dan de andere afhankelijk van het thema van de retraite.

Stilte is één van de meest directe manieren om in aanraking te komen met je diepere grond, je Essentie, met dat wat je in wezen altijd bent. Stilte werpt licht op thema’s die spelen en vergroot je innerlijke rust. Het verrijkt je als mens omdat je je op eenvoudige wijze de verbondenheid met alles om je heen weer gaat voelen. Je herontdekt wat je wilt en belangrijk vindt en hoe je dit in de wereld kunt zetten vanuit een innerlijke oriëntatie in plaats vanuit wat hoort of wat je ooit bedacht had.

Stilte geeft ruimte, nodigt uit, creëert en inspireert. Door stil te worden kun je je Innerlijke Waarnemer ontwikkelen en deze los zien van je Innerlijke Criticus (het Superego). Je gaat op reis in je eigen binnenwereld en leert hoe je alle bewegingen in jezelf kunt waarnemen zonder oordeel. Je gedachten, emoties, herinneringen en verlangens, de positieve en de negatieve.

Welke retraite of masterclass je ook kiest, allemaal stellen ze je op een eigen manier in staat je eigen Essentie te (her)ontdekken en daarmee de kwaliteiten, verlangens, compassie en vriendelijkheid die in je leven opnieuw te ervaren.

Retraites kun je alleen doen maar ook met iemand anders, je levenspartner, een broer of zus, een vriend of vriendin. Doe je een retraite met iemand samen dan ontdek je hoe het is om op jezelf te zijn en van vanuit een andere, diepere laag je weer te verbinden met de ander.

Wat levert een retraite op?

Vaker in stilte zijn houdt je op koers en geeft je meer focus. Je kunt je aandacht richten op wat belangrijk en relevant is.

Het stelt je in staat even bij te tanken, op te laden.

Om inspiratie en energie op te doen voor de vragen waar je mee bezig bent op dit moment.

Om je brein te ontspannen en weer op scherp te zetten – je gaat immers uit je gewone doen en stapt het onbekende binnen.

Jezelf te ervaren in alle structuren (meditatie, ademwerk, beweging, buiten zijn, inspiratie classes volgen en oefeningen doen) die aangeboden worden.