Zelfportret

Als we geloven dat degene van wie we houden anders moeten zijn dan ze zijn, dan heb we helemaal geen relatie met hen. We hebben dan een relatie met een ideaalbeeld in ons hoofd, een relatie met onze eigen gedachten.

Scott Kiloby

-

Retraites

Zelfportret

Over leven in een tijdperk van perfectionisme en gelukkig moeten zijn

Data: 23 t/m 25 jan 2020

We moeten slank, hardwerkend, welvarend, gelukkig en populair zijn. Dat is in onze cultuur het volmaakte beeld dat we van onszelf horen te hebben, een beeld dat we overal tegenkomen: in reclame, pers, sociale media. We zijn immers zelf de bron van ons succes? Werk aan jezelf, verander en verbeter jezelf en je wordt vanzelf gelukkig…Dit model van het perfecte zelfbeeld maakt dat we gebukt gaan onder onmogelijke droombeelden en eisen aan onszelf. De sociale druk over hoe we moeten zijn, welk succes en status we uit moeten stralen, is nog nooit zo groot geweest.

In deze retraite focussen we op waar deze beelden vandaan komen (al in het Oude Griekenland) en hoe we ons ervan los kunnen weken om ons eigen leven weer te leiden en de rollen die we hebben te vervullen op onze eigen manier. De retraite is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn eigen pad in plaats van in de (zelf)opgelegde paden vanuit de buitenwereld. De retraite is ook een prima plaats voor mensen die lijden aan perfectionisme en stress en voor mensen die eindeloos doorgaan en onvoldoende hun grenzen bewaken. De retraite past binnen veel management- en opleidingsprogramma’s die uitgevoerd worden bij bedrijfsleven en overheid.

Wil je meer weten over deze retraite? Download de brochure hiernaast.