Awareness Intensive

Elke gedachte die je ooit over jezelf hebt gehad, zegt niets over wie je werkelijk bent. Het zijn slechts gedachten, beelden en omschrijvingen in je hoofd, die komen en gaan. De waarheid over jou komt en gaat niet. Die is er al voor je geboorte, je hele leven lang en na je dood.

~ Gangaji

-

Retraites

Awareness Intensive

Een intensieve retraite waarin je langzaam in een boeiende structuur alle concepten over jezelf laat varen en ontdekt wie er verborgen zit onder al die beeldvorming.

Data: 10 t/m 12 sept 2020
In deze unieke retraite onderga je een queeste naar het Zelf door toepassing van de eeuwenoude Zen techniek 'facing the wall of silence' in aanwezigheid van ‘de ander’. Vragen als: 'Wie ben ik? Wat is mijn ware aard? Hoe verlies ik mijzelf?, Wat doe ik hier? en: Wat is liefde?' zullen je leiden in deze queeste. Tijdens de Intensive zul je deze vragen helemaal ingaan en in ze doordringen. De vragen zullen onder je huid kruipen, in je hart, in je buik en in je geest om te zien en te voelen wat in de weg staat om jezelf te zijn. Je duikt in je eigen rusteloosheid die maakt dat je maar blijft doen en doen en doen. Maar je duikt ook in je eigen verlangen om meer waarachtig, open of een completer mens te zijn. Met deze vorm van zelfonderzoek ontmantel je de neiging van je egostructuur om je heden te laten bepalen door je verleden. 

Doordat de vragen niet alleen op mentaal niveau beantwoord worden maar vanuit je hele wezen ga je ervaren wie en hoe je bent zonder de filters van je gebruikelijke conditioneringen. Zo krijg je een directe ervaring van zijn in het nu omdat je voorbij alle beelden en concepten over jezelf en je omgeving gaat. Je helderheid, alertheid, aanwezigheid en je vermogen tot waarachtige communicatie nemen als vanzelf toe in de Intensive en je ervaart een niet eerder gekende diepte in jezelf. Je ontdekt dat je het bewustzijn zelf bent, een pure en open ruimte waarin alle verschijningen tevoorschijn kunnen komen. En je leert hoe je je kunt verbinden met deze open ruimte waardoor een ongekende rust in jezelf opkomt en je uitgerust en geïnspireerd naar huis gaat.

Meer informatie over de Intensive lees je in de brochure die je hiernaast kunt downloaden. In dit artikel vind je de queeste en deze diepe vorm van zelfonderzoek nader uitgelegd.

Alles wat je denkt dat je bent, dat ben je niet.

~ Sri Nisargadatta Maharaj

Nieuwsbrief

Elenchis stuurt 4 tot 5 keer per jaar een nieuwsbrief met activiteiten en retraites aangaande bewustzijnsontwikkeling. Wil je op de hoogte gehouden worden, klik dan op deze link om je in te schrijven.