Stilteretraite

Hoe gevangen je je voelt in je leven hangt helemaal af van de diepte van je openheid. Hoe geslotener je bent en hoe meer je je uit je ervaringen terugtrekt, hoe geïsoleerder je je voelt.

~ David Deida

-

Retraites

Stilteretraite

Vergroot je gewaar zijn door de stilte in te gaan

Data: 10 t/m 12 dec 2020

Stilte is één van de meest directe manieren om je gewaar zijn te vergroten en in aanraking te komen met je eigen essentie. Door de wereld eventjes buiten te sluiten, keer je niet je rug toe naar je omgeving. Integendeel. Het is juist het tegenovergestelde: je ziet de omgeving scherper, je blijft meer op koers en je waardeert het leven meer. Stil zijn of met jezelf zijn is geen doel op zich. Wel is het een voorwaarde voor een dieper contact met jezelf en anderen. Stilte maakt dat je in aanraking kunt komen met je eigen bronnen van inspiratie en creativiteit. Het stelt je in staat om te vinden wat je verloren bent geraakt en maakt dat je je meningen en ideeën kunt herijken. Stilte betekent overigens niet dat het helemaal stil is of moet zijn in ons, maar door stilte laten we ons minder afleiden door de bewegingen en drukdoenerijen van het ego. Het is er allemaal nog wel,maar je aandacht is er niet langer op gericht. Die is gericht op de ruimte daarachter waardoor zowel je capaciteiten als je vermogen om te genieten, vergroot worden. Als de mind, het ego, stil is, werken je zintuigen beter en versta je de dingen vanuit een andere grond.

Door afgestemd te zijn op je eigen stille ondergrond ontdek je hoe je je eigen essentie kunt laten ontvouwen. Je staat weer in contant met je eigen kwaliteiten en je ervaart een innerlijke balans met alle liefde en vriendelijkheid die in je is. We kunnen het niet beter verwoorden dan een deelnemer die ons na de laatste retraite schreef: "Wat waren het bijzondere dagen en wat werkt het na. Het voelt alsof er een kanaaltje geopend is of met een ragertje schoongemaakt, waardoor ik makkelijker met de stilte in mij contact kan maken. Ik kan dan het gevoel terughalen wat ik in die drie dagen weer gevonden heb."

Wil je meedoen aan deze stilte retraite? In de PDF die je hier kunt downloaden, vind je meer informatie.

Diep binnen in jezelf vind je stilte, een veilig oord waarin je je kunt terugtrekken op ieder gewenst moment. Daar kun je jezelf zijn.
~ Herman Hesse

Nieuwsbrief

Elenchis stuurt 4 tot 5 keer per jaar een nieuwsbrief met activiteiten en retraites aangaande bewustzijnsontwikkeling. Wil je op de hoogte gehouden worden, klik dan op deze link om je in te schrijven.