This being human is a guest house.
Every morning a new arrival.
A joy, a depression, a meanness, some momentary awareness comes as an unexpected visitor.
Welcome and entertain them all.

 

– JALALUDDIN RUMI –

RETRAITE
OMGAAN MET HET SUPEREGO

Ontmoet je Superego (innerlijke criticus), begrijp zijn werking en creëer zoveel meer ruimte, vrijheid, creativiteit en speelsheid in je werk en leven

Data:  23, 24 en 25 mei 2024 en 8, 9 en 10 mei 2025

Het Superego (je Innerlijke Criticus) vormt samen met het Onbewuste en het Ego de psyche van de mens. Het Superego is een boeiende structuur. Enerzijds functioneert het als je geweten met wie je een goede verstandhouding kunt opbouwen; anderzijds kan het Superego zich ontpoppen tot een dwingende structuur waarmee het lastig samenwerken is. Dan gedraagt het Superego zich als een ware dictator die commentaar heeft op werkelijk alles wat je wilt, doet, voelt en denkt. Meer inzicht in het hoe en waarom van het Superego, zijn werking en invloed op jou zal je losser en vrijer maken ten opzichte van deze criticus. Het is deze ruimte en beweeglijkheid waarnaar we op zoek gaan in de retraite, een retraite die vol onderzoek en vrolijkheid zit, want je Superego doorkrijgen leidt ogenblikkelijk tot meer levenslust en vitaliteit.

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over deze retraite? Download dan hieronder de brochure door op de afbeelding te klikken.
Aanmelden kan door mij een bericht te sturen via de contactpagina.

SUPEREGO TEST

Wil je alvast weten welke Superegoboodschappen bij jou het sterkst aanwezig zijn? Vul dan de test in die je op de pagina van de Superego Academy kunt downloaden. Invullen duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. De test opent in excel en de uitslag wordt na het invullen automatisch onderaan de pagina berekend.

SUPEREGO ARTIKELEN

Wil je meer weten over hoe het Superego zich in het dagelijks leven kan uiten?

Ik heb diverse artikelen over het Superego geschreven.