Alles wat je denkt dat je bent, dat ben je niet.

 

– SRI NISARGADATTA MAHARAJ –

DE REIS VAN DE HELD(IN) – Speciale Editie

Datum: 25 november 2022 van 10 tot 16.30 uur.
Locatie: woonark van Jacqueline, Zijkanaal F, Halfweg
Kosten: 150 euro inclusief voor particulieren en 150 euro exclusief BTW voor zakelijke deelnemers.

Deze dag plaatst het bekende epos ‘De reis van de held’ van Joseph Campbell in een Non-duaal perspectief. Campbell ontdekte dat alle grote verhalen, mythen en legende een zelfde soort verloop kennen en dat er één oerverhaal te vertellen is: elk mens ‘moet’ op reis om te ontdekken hoe hij samen kan vallen met wie hij in Essentie is.

Op 25 november geven we een speciale editie van de Reis van de Held(in). Deze dag zullen we aandacht besteden aan het (her)vinden van je eigen eenheid en hoe jezelf daarin te verankeren. Je Zelf kunnen gronden in dit Eenheidsbewustzijn is één van de antwoorden op een leven vanuit Egobewustzijn, een bewustzijn waarin vaak zorgen en angsten zijn en veel geluk snel lijkt te verdampen. Want iedereen heeft een deel in zich, een deel dat wacht om wakker gemaakt te worden. Klaar om geheeld en heel te worden. Helen betekent op reis gaan. Het houdt in dat we uit onze gewone rol stappen, uit ons geprogrammeerde draaiboek en een nieuw pad improviseren. Dat pad leidt ons van slaapwandelaar naar de eenheid en extase van in het moment leven. Om dit te doen en vol te houden wordt je uitgenodigd om op het scherpst van de snede te gaan leven, tussen de regels, ergens tussen stoffelijk en spiritueel, tussen mannelijk en vrouwelijk, tussen licht en donker, tussen leider en volger, tussen stilte en beweging. Je wordt uitgedaagd om als koorddanser boven de afgrond van het onbekende te bewegen. Het is de reis van het getto van het ego naar de uitgestrektheid van het volledige Zelf, naar een niveau van gewaarzijn dat het dagelijks leven overstroomt met vitale levensenergie. Kortom, het wordt een dag om je batterij eens even helemaal op te laden in de Oneness energie.

Voor aanmelding: stuur een mail naar erica@elenchis.nl

We hoeven het avontuur niet alleen te wagen. Want de helden van alle tijden zijn ons voorgegaan. We kennen de weg in het labyrint. We hoeven alleen maar de draad te volgen van het heldenpad. En waar we dachten een gruwel te treffen, vinden we een schat. Waar we dachten anderen te doden, doden we onszelf. Waar we dachten de wereld in te gaan, komen we in het centrum van ons eigen bestaan. Waar we dachten alleen te zijn, zijn we één met de hele wereld.

CONTACT

Elenchis
Buitenwatersloot 140
2613 SV Delft
06 – 51 53 30 01
info@elenchis.nl

 

SOCIAL MEDIA

© 2020 Elenchis | Branding & website met gecreëerd door Anita Faber