Alles wat je denkt dat je bent, dat ben je niet.

 

– SRI NISARGADATTA MAHARAJ –

AWARENESS INTENSIVE

Een intensive retraite waarin je langzaam in een boeiende structuur alle concepten over jezelf laat varen en ontdekt wie er verborgen zit onder al die beeldvorming.

Data:  26, 27 en 28 september 2024 en 18, 19 en 20 september 2025

In deze unieke retraite onderga je een queeste naar het Zelf door toepassing van de eeuwenoude Zen techniek ‘facing the wall of silence’ in aanwezigheid van ‘de ander’. Vragen als: ‘Wie ben ik? Wat is mijn ware aard? Hoe verlies ik mijzelf? Wat doe ik hier? en: Wat is liefde?’ zullen je leiden in deze queeste. Tijdens de Intensive merk je dat je de vragen helemaal ingaat, diep in ze doordringt. De vragen zullen onder je huid kruipen, in je hart, buik en geest om te zien en te voelen wat in de weg staat om jezelf te zijn. De vragen nodigen je eigen aanwezigheid uit in alles wat is. Zo duik je in je eigen rusteloosheid die maakt dat je maar blijft doen en doen en doen. Maar je duikt ook in je verlangens om meer waarachtig, open, liefdevoller of een completer mens te zijn. Met deze vorm van zelfonderzoek ontmantel je de neiging van je egostructuur om je heden te laten bepalen door je verleden.

Doordat de vragen niet alleen op mentaal niveau beantwoord worden maar vanuit je hele wezen ga je ervaren wie en hoe je bent zonder de filters van je gebruikelijke conditioneringen. Zo krijg je een directe ervaring van zijn in het nu omdat je voorbij alle beelden en concepten over jezelf en je omgeving gaat. Je helderheid, alertheid, aanwezigheid en je vermogen tot waarachtige communicatie nemen als vanzelf toe in de Intensive. Zo ervaar je een niet eerder gekende diepte in jezelf. Je ontdekt dat je het bewustzijn zelf bent, een pure en open ruimte waarin alle verschijningen tevoorschijn kunnen komen. En je leert hoe je je kunt verbinden met deze open ruimte waardoor een ongekende rust in jezelf tevoorschijn komt en je uitgerust en geïnspireerd naar huis gaat. Deze Intensive gaat eveneens gepaard met het doen van (licht) lichaamswerk, ademsessies en periodes in stilte zijn.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Wil je meer weten over de Intensive? Download dan hieronder de brochure door op de afbeelding te klikken.
In dit artikel vind je de queeste en deze diepe vorm van zelfonderzoek nader uitgelegd.

Aanmelden voor de Intensive kan door mij een bericht te sturen via de contactpagina.