Alles wat je denkt dat je bent, dat ben je niet.

 

– SRI NISARGADATTA MAHARAJ –

SATORI SILENCE RETREAT

Eendaagse retraite op 19 juli 2023

‘I want to take you to a place of pure magic. It’s a place Buddhists call Satori.
It’s a place of causeless love and joy. It’s a place of pure Oneness.’

Satori is een moment waarin je een helder inzicht hebt in je ware aard. Dit inzicht kan spontaan plaatsvinden als je in de rij staat bij de kassa in de supermarkt, tijdens het lopen op straat of in de natuur. In zo’n moment ervaar je alles als eenheid en is je staat van afgescheidenheid volledig weggevallen. Het is een diepe spirituele ervaring die voelbaar is in je hele wezen en die ontstaat als je in absolute aanwezigheid bent.

In zo’n Satori moment ervaar je alles als eenheid en is je staat van afgescheidenheid volledig weggevallen. Deze eenheidservaring maakt een grote oorzaakloze Liefde in je wakker voor het bestaan zelf. Oorzaakloze Liefde wordt niet veroorzaakt door iets of iemand en is nergens op gebaseerd. Het is een Liefde voor het leven en voor alles in de schepping. Een Liefde die spontaan in je omhoog komt. Een Liefde die zichzelf in alles herkent.

Jezelf ontvankelijk maken voor Satori begint met afstemming op je eigen stilte, diep verborgen in jou. Je eigen rustpunt waaruit alles ontstaat en waarin alles terugkeert.

Programma

Deze Satori dag heeft een retraite-achtig karakter. We zetten met elkaar een veld neer met ruimte voor contemplatie, ademwerk, lichaamswerk en tijd in stilte zodat alles in je kan ontspannen en naar voren kan komen. Alles is gericht op het kunnen herinneren van je ware aard en een onmiddellijk ervaren van je eigen Essentie. Een Essentie die nooit afgescheiden, verlaten of eenzaam is geweest, ongeacht welke nare of traumatische gebeurtenissen er zijn geweest.

We werken met uniek materiaal uit de Bewustzijns- een Eenheidsleer, aangevuld met lichte fysieke oefeningen en vormen van zelfonderzoek en contemplatie. Contemplatie gaat een stap verder dan meditatie. Waar meditatie je ondersteunt in het richten van je aandacht, is contemplatie zelfonderzoek, waarbij je een thema helemaal ingaat met je zintuigen en je gevoelens. Met al deze ingrediënten wordt deze dag een prachtige reis naar binnen waar je alles vindt wat je nodig hebt. Een dag vol bezinning, ontspanning, verdieping, bezieling, verwondering, humor en bevrijding.

Voor wie

Deze dag is voor iedereen die zich op het pad van Zelfrealisatie bevindt, gewend is om met stilte om te gaan en verlangt naar een dag om helemaal naar binnen te gaan.

Praktisch

Locatie: De woonark van Jacky Hyacinta in Halfweg.
Wanneer: Op 19 juli van 10.00 tot 16.30 uur.
Kosten:  € 150,00 exclusief 21% BTW.

Annuleren: Mocht je onverhoopt moeten annuleren, dan kan dat. Tot een maand van tevoren gratis. Daarna behandelen we de reservering als een concert- of evenementticket die eveneens niet zomaar terug gegeven kan worden. Jouw plek aan een ander (door)geven kan natuurlijk wel.

Lunch: Wij zorgen voor een biologische, vegetarische soep. Daarnaast kun je zelf iets lichts meenemen om te eten mocht je meer, of iets anders willen.

Groepsgrootte: We werken met een kleine groep van maximaal 10 deelnemers.

Begeleiding: Jacky Hyacinta en Erica Rijnsburger

Aanmelden

Wil je meer weten over deze ademdag of je aanmelden? Dat kan door mij een bericht te sturen via de contactpagina.

TERUG NAAR RUST 
LAAT LOS 
VOEL JE KRACHT 
LAAT DE LIEFDE STROMEN 
OMARM JEZELF 
VOED JE ZIEL