Referenties

Elke gedachte die je ooit over jezelf hebt gehad, zegt niets over wie je werkelijk bent. Het zijn slechts gedachten, beelden en omschrijvingen in je hoofd, die komen en gaan. De waarheid over jou komt en gaat niet. Die is er al voor je geboorte, je hele leven lang en na je dood.

~ Gangaji

-

Referenties

Wat zeggen andere mensen over Erica?

"Erica is een topcoach en therapeute, voorheen werkend als manager in de ICT consultancy. Ze brengt in iedere opdracht jarenlange ervaring mee. Hoewel ze een drukke eigen praktijk heeft, kunnen we haar ook af en toe inschakelen voor die opdrachten waar te midden van alle hectiek precies dat gevraagd wordt: rust en eenvoud in persoonlijk en professioneel leiderschap."

"Twintig jaar geleden werkte ik bij een verzekeringsmaatschappij en volgde ik met mijn collega's een meerdaagse teambuilding-sessie. De begeleidster was op een onzichtbare manier aanwezig en stuurde onze gesprekken feilloos naar de essenties. Hierdoor heeft geen enkele andere training ooit zoveel impact op mij gehad als die 'legendarische' sessie en ik heb meer dan eens haar naam doorgegeven. De naam van deze begeleidster: Erica Rijnsburger."

"Iedereen verdient een Erica."

"Erica heeft het talent om direct bij de kern uit te komen. Ze draait nooit om de hete brij heen en geeft je op een directe en eerlijke manier inzicht in de vreemde gedragspatronen die je soms jarenlang meedraagt en je persoonlijke effectiviteit danig in de weg kunnen zitten. Niet alleen is ze helder, scherp en direct, belangrijker nog is dat dit alles gebeurt met een liefdevolle warmte in een omgeving gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect."

Van zowel collega's als vrienden krijg ik opmerkelijke reacties. Ze vinden me veranderd door de coaching. Meer open, direct en onbezorgd.

"In Erica's handen verandert een groep willekeurige mensen in een goed functionerend team wat werkt als één organisme. Het is haar missie om uit elke persoon het beste naar boven te halen. Ze is integer, warm, intelligent, scherp en heeft een geweldig gevoel voor humor."

"Erica is een van de meest authentieke mensen die ik ooit heb ontmoet. Ze weet zaken altijd tot op de bodem uit te zoeken, wat er ook gebeurt. En iedereen voelt zich daar goed bij, want ze weet altijd een atmosfeer vol veiligheid en zekerheid te creëren. Werken met Erica is een onbeschrijfelijke ervaring, kan ik u vertellen."

Wat zeggen andere mensen over de trainingen van Elenchis?

"Hoewel ik dacht dat ik al 'een eind was met mezelf', kreeg ik toch eyeopener na eyeopener. En praktische handvatten om mee aan de slag te kunnen, zowel op het werk als privé."

"De oorsprong van je eigen gedrag ligt op een diep niveau. Omdat Erica op dit niveau werkt, bereik je heel snel heel veel resultaat. Ongelooflijk hoeveel je in een jaar kunt leren over jezelf."

"Erica heeft de twee dagen op een prettige manier begeleid waarbij voldoende ruimte was voor vragen en discussies. Zonder al te rigide met het programma om te gaan heeft ze de belangrijkste onderwerpen ruim voldoende aan de orde gesteld."

Wat zeggen mensen over de retraites?

"Een (stilte)retraite bij Erica en Daphne is echt een cadeau aan jezelf. Inspirerend, verrassend en leerzaam. Over alles is ontzettend goed nagedacht en je voelt je meer dan welkom. Zelden zoveel geleerd en bereikt in een paar dagen!"

"Een aanrader als je op zoek bent naar een combinatie van rust en persoonlijke groei."

"Wat een openbaring, dat Superego. En wat een rust komt er omhoog als al die stemmen even stil kunnen zijn."

Ik heb mezelf op een unieke en bijzondere manier beter leren kennen

“In álle drukte stilstaand bij alle Superego stemmen en gedachten, impulsen en neigingen in en om mij heen, heb ik weer een stapje naar ‘thuis’ gevonden én gezet; thuis, dé plek om mijn eigen leven écht vorm te geven.”

"Nooit geweten dat stilte zoveel herrie in mijn gevoel en verstand teweeg kon brengen ter verandering, ter verbetering…"

"De retraite heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik ben door de meditaties als vanzelf afgezakt naar mijn diepe onderbuikgevoel. En daar, op die plek, vond ik een compas. Vanaf de eerste retraitedag had ik zoveel vragen. Na 1 dag bleek de stilte het enige antwoord."

"Nooit geweten dat in stilte zijn met anderen zo gezellig kan zijn."

In de stilte
hoef ik niet te praten
hoef ik niet te luisteren
hoef ik niets te vinden
hoef ik mijn gevoel niet onder woorden te brengen
HEERLIJK!!!!!
In de stilte ben ik van binnen veel groter dan van buiten
Gedicht gemaakt door Hetty

Geweldige mail zojuist binnengekregen:
Lieve Erica, gister bij de kapper heb ik jouw artikel 'Verslaafd aan moeten' gelezen. Na de kapper even haar het winkelcentrum en toen wilde ik snel naar huis. Op voor mijn doen redelijk hoge hakken! 
Op de tweede verdieping van de parkeergarage aangekomen, las ik de sticker op de parkeerautomaat: sorry voor ongemak maar chipknip kunt u niet meer gebruiken, u kunt hier alleen contant betalen. Tja, geen cent op zak, dus naar de pinautomaat van de AbnAmro. Daar 100 euro gepind en ik kreeg 2 briefjes van 50. Op hoge hakken en geïrriteerd terug (met de supertrage lift) om op de tweede verdieping te constateren dat het apparaat geen briefjes van 50 accepteert. Jeetje, op hoge hakken weer naar de flappentapper van de AbnAmro. Maar ja, ik heb een ING-pas, dus wat zegt dat apparaat: u heeft bij mij vandaag al gepind, ga naar uw eigen bank. En dat Superego lachen!!! Jouw verhaal vergezelde mij heel bewust bij elke stap op mijn hoge hakken, ook naar de pin van de ING. Daar 20 euro gepind en weer naar de tweede verdieping van de parkeergarage, weer met de lift die o zo traag naar boven gaat in gezelschap van Superego. Eindelijk kon ik betalen ...

 

Een werkelijk prachtige retraite:  3 dagen op reis met mezelf in een veilige setting met een groep mooie vrouwen o.l.v. Jacqueline en Erica. Spannend, verrassend, bevrijdend. Vrolijk, liefdevol; soms ook verdrietig, ontroerend. Vol met onderzoeken, voelen, spelen, stilte, ademen, humor en joy. Om uiteindelijk uit te komen bij mijn kern. Voor mij was het een wake-up-call. Ik ben volledig wakker geworden. Reina


 

Naar boven