Achtergrondinformatie Erica Rijnsburger

Everything that happens to you has the potential to deepen you.

~ Anam Cara

-

Achtergrondinformatie

Coachen vanuit overtuiging

Elk mens wordt in vrijheid geboren maar vroeg of laat sluipt onvrijheid ons leven binnen doordat we ons laten sturen door de mensen om ons heen en de relaties die we hebben. Om ons te beschermen tegen teleurstellingen ontwikkelen we strategieën en daarmee creëren we onze eigen onvrijheid. We leggen onszelf gedragsregels en verwachtingen op. Je bent pas een 'goede echtgenote' als … Als je echt een 'goede en betrouwbare collega' wilt zijn, dan … Een 'doortastende manager' zou nu …

Het thema (on)vrijheid houdt Erica al haar hele leven bezig mede door haar gereformeerde achtergrond waar voorwaardelijke liefde, boete en schuld belangrijke thema's zijn. Mensen zetten zichzelf klem maar zodra ze hun automatismen achter zich kunnen en durven laten, zullen ze automatisch liefdevoller en respectvoller in het leven staan. Door het aanvaarden van de realiteit zoals deze zich aandient en het stoppen met wijzen naar de buitenwereld en op zoek te gaan naar wat er in jou geraakt wordt, ervaar je meer diepte en aanwezigheid in jezelf.

Blijf kloppen en de vreugde binnen zal uiteindelijk een raam openen om te kijken wie daar is ~Rumi

Optimale mix van competenties

Erica werkt deels alleen, deels via samenwerkingsverbanden met andere, internationale professionals waardoor er steeds een optimale mix van competenties ontstaat om in een partnership met de opdrachtgever vraagstukken omtrent samenwerking, leiderschap of persoonlijke ontwikkeling te onderzoeken, begrijpen en op te lossen.

Erica woont met hondje Sam in een oude bakkerij aan één van de mooiste grachten in Delft.

Meer lezen?

Meer kijken?

Patrick Kicken interviewde Erica over Non-dualiteit en haar boeiende visie op het leven. Bekijk het complete interview hier.

Meer luisteren?

In deze podcast van Hello Radio wordt Erica geïnterviewd over haar boek Verborgen Bewustzijn. Het interview start op minuut 28:55.

 

Naar boven