Over Erica Rijnsburger

The truth is your very nature.

~ Almaas

 

-

Over Erica

Erica Rijnsburger (1962) studeerde Toegepaste Onderwijskunde aan de Technische Universiteit Twente. Na haar afstuderen heeft ze ruim tien jaar gewerkt voor BSO/Origin waar ze met collega's een business unit Management of Change opzette en een change management aanpak ontwikkelde voor uiteenlopende klanten. Daarnaast heeft ze werkervaring opgedaan bij het toenmalige Ministerie van O&W en bij een tweetal kleine adviesbureaus. Ze richtte met anderen in 2001 het ACC (Associates for Corporate Change) op, een platform voor organisatie-ontwikkeling.

In 2008 bracht ze een groep onafhankelijke trainers en coaches bij elkaar onder de noemer Forum voor Bewustzijnscoaching en richtte ze de Academie voor Bewustzijnsleer en Non-Dualiteit op. Deze Academie organiseert tal van activiteiten waaronder lezingen, retraites, een jaartraining en trainingen voor overheid en bedrijfsleven. Ook werkt ze als supervisor voor verschillende coaches en psychologen.

Tijdens haar werkzaamheden als lijnmanager, coach, trainer en aanstuurder van multidisciplinaire teams viel het haar op dat spanningen in de samenwerking ontstaan doordat het voor veel  mensen lastig is om zichzelf te blijven onder alle omstandigheden. Mensen krijgen te maken met politieke spelletjes, verborgen agenda's, hoge verwachtingen. Dat leidt tot stress in lichaam en geest en maakt ons snel reactief. Het gevolg hiervan is een behoorlijk verlies aan vitaliteit en levensgeluk. Diegenen die wel zichzelf kunnen blijven, blijven veel vitaler en creatiever. Deze ervaringen zijn leidend geweest in het uitbouwen van haar werk en het schrijven van haar boeken.

Meer over de visie over Bewustzijnscoaching lees je hier en hier staan verschillende referenties.

Erica is voorts gecertificeerd trainer van ontwikkelinstrumenten als MBTI, Firo-B, CPI, kernkwadranten en het teamspel Show Your True Colours.

De meest inspirerende en succesvolle mensen zijn ‘gewoon’ zichzelf
~Yolanda dol

 

Naar boven