Over Erica Rijnsburger

Het ik-besef waarvan we ons nu bewust zijn, is slechts een geslonken overblijfsel van een veel meer omvattend besef – een besef waarin het universum was opgenomen en dat uitdrukking gaf aan de onverbrekelijke verbinding van het ego met de buitenwereld.

~ Sigmund Freud

-

Over Erica

Erica Rijnsburger (1962) studeerde Toegepaste Onderwijskunde aan de Technische Universiteit Twente. Na haar afstuderen heeft ze ruim tien jaar gewerkt voor BSO/Origin waar ze met collega's een business unit Management of Change opzette en een change management aanpak ontwikkelde voor uiteenlopende klanten. Daarnaast heeft ze werkervaring opgedaan bij het toenmalige Ministerie van O&W en bij een tweetal kleine adviesbureaus. Ze richtte met anderen in 2001 het ACC (Associates for Corporate Change) op, een platform voor organisatie-ontwikkeling.

In 2008 bracht ze een groep onafhankelijke trainers en coaches bij elkaar onder de noemer Forum voor Bewustzijnscoaching en richtte ze de Academie voor Bewustzijnsleer en Non-Dualiteit op. Deze Academie organiseert tal van activiteiten waaronder lezingen, retraites, een jaartraining en trainingen voor overheid en bedrijfsleven. Ook schrijft ze geregeld mee aan de Coachingskalender.

Tijdens haar werkzaamheden als lijnmanager, coach, trainer en aanstuurder van multidisciplinaire teams viel het haar op dat spanningen in de samenwerking ontstaan doordat het voor veel  mensen lastig is om zichzelf te blijven onder alle omstandigheden. Voorbeelden daarvan zijn situaties waarin mensen te maken krijgen met politieke spelletjes, verborgen agenda's, hoge verwachtingen of stress. Diegenen die wel zichzelf kunnen blijven, hebben en houden veel meer energie dan mensen die innerlijk verzet voelen en zichzelf dreigen kwijt te raken. Deze ervaringen zijn leidend geweest in het uitbouwen van al haar activiteiten.

Meer over deze visie lees je hier en hier staan verschillende referenties.

Erica is voorts gecertificeerd trainer van ontwikkelinstrumenten als MBTI, Firo-B, CPI, kernkwadranten en het teamspel Show Your True Colours.

De meest inspirerende en succesvolle mensen zijn ‘gewoon’ zichzelf
~Yolanda dol

 

Naar boven