Visualisatie oefening 1: Gestalte van Compassie

Elke uitbreiding van kennis komt voort uit het bewust maken van het onbewuste.

~ Friedrich Nietsche

-

Meditaties en visualisaties

Visualisatie oefening 1: Gestalte van Compassie

Deze visualisatie is bedoeld om contact te maken met de essentiële kwaliteit Compassie. In de visualisatie wordt Compassie een Gestalte die opkomt uit ons onderbewuste en wel uit dat deel dat nog besef heeft van onze non-duale staat van zijn en dat los staat van onze persoonlijke geschiedenis. Met deze visualisatie boor je het Bewustzijn aan dat open, leeg, puur en sprankelend is. Het is niet gevormd of beschadigd door welke ervaring dan ook. Het is vrij van inhoud. Compassie is één van de drie kwaliteiten van Bewustzijnsontwikkeling en is de kwaliteit die het sterkst verbonden is met liefde. Liefde is uiteindelijk de weerspiegeling van ons diepste zijn, van ons hele bestaan, waar alles van gemaakt is en waar alles in oplost. Met deze visualisatie stel je jezelf (of je coachklant) in staat contact te maken met de eigen Gestalte van Compassie. Dit contact – dat vrij is van oordelen – opent het hart en er komen gevoelslagen omhoog die eerder verborgen waren.

De Gestalte van Compassie kun je vervolgens op elk willekeurig moment oproepen. Je kunt de Gestalte gebruiken om aannames over jezelf en de wereld om je heen los te laten. Door te kijken met de ogen van de Gestalte wordt alles ruimer, makkelijker, opener, vrijer en speelser. Ons hele beleven van de wereld om ons heen verandert. Zelfs hoofdpijn of een heftige griep zul je op een andere manier beleven als het je lukt om ernaar te kijken vanuit Compassie.

De meditatie is uit te breiden naar andere Gestalten, bijvoorbeeld Gestalte van de Vrije Geest, de Gestalte van Creativiteit, de Gestalte van Daadkracht, de Gestalte van Wijsheid of de Gestalte van het Hogere Zelf. Alle essentiële kwaliteiten kun je hiervoor inzetten.

Wil jij deze visualisatie met een coachklant doen? Download hiernaast de uitgebreide instructies.