Achtergrondinfo

Vraag niet wat de wereld nodig heeft; vraag wat jou tot leven laat komen en ga daarvoor!

 ~ Lars Faber

-

Meditaties en visualisaties

Achtergrondinfo

Over deze meditaties en visualisaties

De meditaties en visualisaties op deze pagina hebben als doel je een glimp te laten opvangen van onze non-duale staat van zijn. Deze staat van zijn kun je niet bereiken door het verzamelen van inzichten of door veel te oefenen. Wat je wel kunt doen, is je verbinden met dat wat je nog meer bent dan alleen je eigen persoonlijkheid met zijn voor- en afkeuren. Ego of onze persoonlijkheid is immers niet meer dan een grijp- en duwbeweging. Grijpen naar wat ik wil hebben en wat ik fijn vind en wegduwen van dat wat ik niet wil.

Met hulp van de meditaties en visualisaties kunnen er echter momenten ontstaan waarop je de eenheid met al wat is ervaart. Door het ervaren van die eenheid kom je vrijwel als vanzelf uit bij je eigen Essentie – een Essentie die verborgen is geraakt onder alle strategieën van het ego om zichzelf staande te houden. Vanuit contact met deze Essentie wordt het mogelijk je over te geven aan alle ervaringen die het leven je geeft. Je ervaart jezelf daarbij ook als ruimer dan dat wat je als identiteit aangenomen hebt omdat je voorbij elk zelfbeeld gaat dat je ontwikkeld hebt. Ook ontdek je dat je alles kunt dragen in jezelf, zelfs het meest pijnlijke. Dit zal uiteindelijk leiden tot een fundamentele verandering in houding, visie en gedrag op jezelf, anderen en op dat wat je meemaakt.

Een uitgebreide beschrijving van de meditaties en visualisaties vind je in het boek Non-duale wijsheid, jezelf en anderen coachen voorbij de grenzen van de psychologie. In dit boek worden nog meer meditaties en visualisaties beschreven en instructies hoe je deze kunt gebruiken als je met anderen werkt.