Achtergrondinfo

Denken helpt niet om te veranderen, je moet geraakt worden.

~Jos Kessels

-

Meditaties en visualisaties

Achtergrondinfo

Over deze meditaties en visualisaties

De meditaties en visualisaties op deze pagina hebben als doel je een glimp te laten opvangen van onze non-duale staat van zijn. Deze staat van zijn kun je niet bereiken door het verzamelen van inzichten of door veel te oefenen. Wat je wel kunt doen, is je verbinden met dat wat je nog meer bent dan alleen je eigen persoonlijkheid met zijn voor- en afkeuren.

Met hulp van zowel de meditaties als de visualisaties kunnen er momenten ontstaan waarop je de eenheid met al wat is ervaart. Door het ervaren van die eenheid kom je vrijwel als vanzelf uit bij je eigen essentie - een essentie die verborgen is geraakt onder alle strategieën van het ego om zichzelf staande te houden. Vanuit contact met deze essentie wordt het mogelijk je over te geven aan alle ervaringen die het leven je geeft. Je ervaart jezelf daarbij ook als ruimer dan dat wat je als identiteit aangenomen hebt omdat je voorbij elk zelfbeeld gaata dat je ontwikkeld hebt. Ook ontdek je dat je alles kunt dragen in jezelf, zelfs het meest pijnlijke. Dit zal uiteindelijk leiden tot een fundamentele verandering in houding, visie en gedrag op jezelf, anderen en op dat wat je meemaakt.

Een uitgebreide beschrijving van de meditaties en visualisaties vind je worden in het nieuw uit te komen boek Non-duale wijsheid, jezelf en anderen coachen voorbij de grenzen van de psychologie. Dit boek wordt najaar 2015 uitgegeven door uitgeverij Inzicht (www.inzicht.org). In dit boek worden nog meer meditaties en visualisaties beschreven en instructies hoe je deze kunt gebruiken als je met anderen werkt.