Methode en Inspiratie

Vrijheid is niet het resultaat van inspanning, maar van inzicht.

~ Erik van Zuydam

-

Hoe werkt Elenchis

Binnen de Bewustzijnsleer is het onderzoeken van de realiteit het uitgangspunt. Die realiteit dient zich in allerlei vormen aan in situaties thuis, op het werk en in relaties. Maar bovenal beïnvloedt deze realiteit jou op zowel een positieve als negatieve manier. Door het accepteren van de realiteit zoals je deze op een bepaald moment ervaart en door het onderzoeken van je eigen reacties, ontdek je meer ruimte en diepte in jezelf. Je ervaart meer aanwezigheid in wat je doet. Je energie gaat weer stromen en passie en creativiteit komen weer binnen handbereik. Bovendien zie je vanuit een niet-veroordelende positie duidelijker wat er tussen jou en de ander speelt of wat er in het team of jouw organisatie gebeurt.

In al onze activiteiten zijn we niet zozeer bezig met het ‘verbeteren’ van je persoonlijkheid maar met de ontdekking wie je werkelijk bent. Vanuit de vrijheid die daardoor ontstaat kun je het heden op een open wijze waarnemen en tegemoet treden, zonder de gebruikelijke gedachten en vooronderstellingen die gebaseerd zijn op het verleden. Door de acceptatie van wat is, stop je met proberen het heden te beïnvloeden en kunnen de meest uiteenlopende situaties zich daadwerkelijk ontvouwen. Je bent in staat deze situaties de ruimte te geven die ze nodig hebben en alle noodzakelijke handelingen en acties komen vanzelf vanuit je innerlijke wijsheid omhoog.

Lees hier meer over het doel en de achtergrond van Bewustzijncoaching. Daarnaast is er over Bewustzijnsleer een leuk artikel verschenen in Paravisie Magazine. Deze kun je onderaan deze pagina downloaden.

Lees hier meer over onze methodes en inspiratiebronnen en lees hier over onze samenwerkingspartners. Elenchis werkt met een gedragscode, deze kun je hier lezen.

Nieuwsbrief

Elenchis stuurt 4 tot 5 keer per jaar een nieuwsbrief met activiteiten en retraites aangaande bewustzijnsontwikkeling. Wil je op de hoogte gehouden worden, klik dan op deze link om je in te schrijven.

 

 

Naar boven