Vijftig tinten gewaarzijn

Dit boek biedt een praktisch pad dat loopt via Zelfacceptatie naar Zelfrealisatie.
Naast praktisch is het ook een metafysisch pad omdat het alles overstijgt wat je voor mogelijk gehouden hebt ten aanzien van je eigen ontwikkeling. Ver voorbij je eigen persoonlijkheid, strategieën en kwaliteiten ga je ontdekken hoe makkelijk het is om je innerlijk vuur te laten vlammen. Dit vuur leren herkennen als jouw Essentie en zien dat dit deel in jou onbeschreven en vrij is en nooit aangetast door welke ervaring dan ook.
Ook ontdek je hoe je dat onbeschreven, vrije en waarachtige deel in je leven, relaties en werk kunt brengen.

Het boek kent vijf delen met elk tien lessen met waarin een schat aan wijsheden van over de hele wereld en uit tal van disciplines.
In het boek heb ik tevens de Liefde voor het Zelf tot uitdrukking willen brengen. Eén van je eerste stappen is dan ook dat je radicaal stopt met jezelf, je geschiedenis, je patronen, je situatie als een probleem te zien. Dat alleen al is een grote daad van Liefde. Jezelf (of de ander) willen veranderen vanuit afwijzing eindigt namelijk altijd in één groot tranendal omdat het een daad van agressie is. Je drukt namelijk iets weg en dat kost altijd inspanning, alsof je een bal onder water houdt. Waarom zou je dat doen? De oceaan stuurt immers ook geen golven terug als er golven zijn die haar niet bevallen? Dan blijkt hoe belangrijk Zelfacceptatie is, want zonder dat en zonder jezelf verankerd te kunnen houden in Gewaarzijn zelf is Zelfrealisatie niet mogelijk.
Ik wens je veel plezier op dit boeiende pad.

Werkboek

Het werkboek met meditaties, reflecties en opdrachten ondersteunt het boek Vijftig tinten gewaarzijn. Op een eenvoudige en praktische manier verdiepen ze je inzichten. Hierdoor kun je heel concreet aan de slag met de inhoud van alle vijftig tinten.

In het werkboek is tevens ruimte voor het maken van aantekeningen. Dit ondersteunt je op actieve wijze om het pad te bewandelen van zelfacceptatie naar Zelfrealisatie.

Bestellen

Het boek en bijbehorende werkboek zijn te bestellen in de boekhandel of via internet.

50 tinten gewaarzijn – Eendaagse retraite

Wil je de vijftig tinten zelf een keer live ervaren?
Doe dan mee aan één van de retraites.