Lees hier recensies over Verborgen Wijsheid

The truth is your very nature.

~ Almaas

 

-

Recensies

Ik heb je boek uit! Ik vond het heel inspirerend en het is voor mij een grote motivatie om dieper te gaan zoeken in mezelf en mijn verlangens. Ik merk dat ik veel bezig ben geweest met wat ik dacht dat door mijn omgeving van me verwacht werd of wat ik dacht wat voor persoon ik voor mijn omgeving moest zijn. Zonder echt bij mezelf te rade te gaan of bij mijn omgeving… Peter

***

Precies het juiste boek op het juiste moment! Vooral de uitnodiging om alles wat er in mij is - gevoelens, emoties, adem... - er oordeelloos te laten zijn, is mij heel welkom. Ik heb het pad van psychotherapie bewandeld, en later ook dat van rajayoga/ ashtangayoga. Dit boek is niet alleen de missing link, vult niet alleen het gat tussen die twee, maar is veel meer dan dat.
Het is een rijk weefwerk dat onder andere die twee paden in zich verenigt.
Een boek om meer dan eens in terug te lezen. Maar vooral om mee aan de slag te gaan en te blijven! Daar ben ik - zo voorzie ik - tot aan mijn overlijden wel zoet mee ;-) Dank jullie wel vanuit de grond van mijn hart! Willeke Heidemann

***

Zie ook Tijdschrift voor Coaching: http://www.tvc.nl/nl/nieuws/recensies-tijdschrift-voor-coaching-juli-2014-deel-2. 

***

"Eén adem. Ik weet uit ervaring dat een ademsessie bij Erica Rijnsburger voorbij het bijzondere gaat. Als trainer en coach toont Rijnsburger de vrijheden die er voor ieder mens liggen, ook voor haarzelf. Het is een levensthema voor haar: vrijheid zoeken, ervaren en volop beleven. Maar dat is de praktijk. Heel belangijk, die driedimensionale praktijk. Echter, nu het boek. Tweedimensionaal: Verborgen wijsheid van Rijnsburger met Dolly Heuveling van Beek. En toch opnieuw in 1 adem. Het leest zich in 1 adem uit. Rijk en ook weer zo herkenbaar. Prachtig ! Henk Weltevreden (schrijver, documentairemaker VPRO/RVU)."

***

"Dit handboek over bewustzijnsleer komt op mij uiterst nuchter, verhelderend, overzichtelijk, diepgaand en didactisch perfect opgebouwd over, met een sprankelende en bruisende inhoud. Ik raad het iedereen aan die met oprechte, maar ook lichtvoetige en liefdevolle nieuwsgierigheid zichzelf wil ontmoeten EN ontwarren in de dagelijkse complexiteit van persoonlijke innerlijke tegenstrijdigheden en verstrikkingen. Het onthult bovendien zonneklaar en moeiteloos het verschil tussen leven en overleven.

Dit handboek lijkt mij ook bedoeld als een gedegen, maar speels gepresenteerde persoonlijke gebruiksaanwijzing en landkaart. Het is voorzien van vele praktische handvatten, doorspekt met voor iedereen herkenbare praktijkvoorbeelden, relevante literatuurverwijzingen en persoonlijk doorleefde ervaringen van de auteurs, die hun eigen kwetsbaarheid durven bloot te geven in hun dagelijks privé- en professionele bestaan.Met verademende afwezigheid overigens van droge academische abstracties enerzijds, en spirituele zweverigheid, of religieus getinte opgeheven vingertjes anderzijds."

***

Ik heb al veel gelezen over inquiry en heb nog nooit zo'n duidelijke uitleg gezien. Alleen hiervoor al grote dank!

***

"Oprecht naar jezelf kijken is moeilijk. De een schuift graag zijn 'mindere' kanten onder het tapijt, de ander vergroot ze juist uit en vindt zichzelf waardeloos. Met behulp van bewustzijnsleer houden Rijnsburger en Heuveling - van Beek je niet alleen een spiegel voor, maar geven je ook erg veel praktische handvatten.
Dankzij de theoretische uitleg en de praktijkvoorbeelden, leer je observeren. Je leert jezelf zien voor wie je bent, zonder daar allemaal etiketten als 'goed', 'slecht', 'stom' of 'raar' op te plakken. Door bewust te zijn (of te worden) van je volledige kunnen, wordt het leven mooier. Je leert te begrijpen waarom je bent zoals je bent, en dat het okay is om te zijn wie je bent.
Wat me het meest trof aan dit boek is de eerlijkheid, duidelijkheid en humor. De auteurs zijn geen zweverige allesweters die vanuit een ivoren toren uitleggen wat 'wij' allemaal fout doen, maar twee warme mensen die hun eigen ervaringen gebruiken om de theorie toe te lichten. Hierdoor is het boek niet alleen ontzettend toegankelijk en informatief, maar ook warm en humoristisch. Een aanrader!
"

***

"Dit boek leest makkelijk en het maakt me nog meer bewust van gedachten, gevoelens en gedrag op bewust maar vooral ook op onbewust niveau. Door middel van concrete methodes en stappenplannen laten de schrijfsters je ervaren/inzien wat er in jouw (on-)bewuste zelf afspeelt. Ze onderbouwen het boek met verschillende Westerse en Oosterse theorieën en daarbij geven ze (eigen) voorbeelden.

Ieder hoofdstuk geeft al zoveel handvatten en inzichten, waardoor je je op een onderwerp (verlangens, heelheid, superego etc.) zou kunnen concentreren. Maar zeker ook geschikt om in een paar keer uit te lezen.

Heel informatief boek, waardoor geschikt voor eigen gebruik, maar ook voor beroepsgroepen zoals psychologen, therapeuten en coaches. Ik ben erg blij met dit boek en kan het iedereen aanraden.
"

***

"Best lastig om naar jezelf te kijken, ik heb altijd veel argumenten waarom ik dat nu niet hoef te doen. Tegelijkertijd weet ik dat daar juist een enorme opbrengst ligt: als ik niet meer in mijn cirkeltje blijf rondrennen maar daar een keer uit kan stappen is de wereld direct veel mooier en leuker, heb ik meer energie en profiteert ook mijn omgeving daarvan...

Dit boek gaf me daar heel praktische handvatten bij: hoe werkt het, waarom doe ik wat ik doe, en vooral: hoe kan ik daarmee aan de slag. Niet zweverig, en het hoeft ook geen project te worden, maar: op een heel wezenlijk niveau snap ik nu beter hoe ik in het hier en nu kan zijn en blijven. Blij mee!"

***

"We weten veel en we zijn veel. Eigenlijk... alles! Maar vaak kunnen we die innerlijke bron niet aanboren, omdat we deze onbewust afdekken met beperkende gedachtend als dat kan niet of mag niet of hoort niet. Als we ons weten te bevrijden van dat wat ons tegenhoudt, onzeker of verdrietig maakt, dan zijn we werkelijk onbegrensd en onbegrensd gelukkig. Dit boek draagt bij tot die bevrijding. Het vat belangrijke psychologische en spirituele zienswijzen samen en maakt ze praktisch en toegankelijk. De plezierige schrijfwijze en de persoonlijke ervaringen van de auteurs, die ook met humor beschreven worden, nodigen uit tot zelfonderzoek, dat licht blijft en nergens zwaar of moeilijk wordt. Een aanrader voor coaches en psychologen en voor iedereen die wil groeien in bewustzijn!"

***

"Ik heb het boek 'Verborgen Wijsheid' gekocht omdat ik mij verder wilde verdiepen in de Bewustzijnsleer. Het boek heeft mijn verwachtingen overtroffen! Het geeft niet alleen handvatten om meer bewustzijn toe te laten in je eigen leven, maar ook talloze voorbeelden die situaties beschrijven waarin de eigen egostructuur een rol speelt. Hierdoor is het boek makkelijk te lezen, geeft het heldere inzichten over het beinvloeden van ons handelen door het Superego en blijft de stof ook goed hangen. Een boek dat je aan het denken zet en inspireert om jezelf te observeren zonder oordeel."

***

"Dit boek geeft geen things to do lijstjes voor een perfect leven, omdat dit nu eenmaal niet bestaat. Wat dan wel? Een heleboel achtergrondinformatie voor mensen die hun "superego" of interne criticus gedag willen zeggen om vrijer en vrolijker te leven. Voorbeelden maken duidelijk dat bewust omgaan met jezelf op lastige momenten, in plaats van de bekende stress reflexen van stal te halen en de wereld in te slingeren, het uiteindelijk makkelijker maakt om een eigen koers te varen. Het boek geeft genoeg "food for thought" voor mensen die dit als coach, begeleider, manager, ouder of vriend(in) ook aan anderen gunnen.

Het boek verenigt theorie met praktijkervaring, de veelheid daarvan maakt dat je soms even moet zoeken naar de rode draad. Meer ongeduldige of praktisch ingestelde mensen kunnen daarom misschien starten met het superego hoofdstuk op blz. 173 en verder, en daarna het eerste deel lezen."

***

"Een aanrader voor mensen die mensen begeleiden zoals coaches, therapeuten en procesfacilitatoren. Naast het luisterende oor in dit vak, is voor een zorgvuldige en effectieve begeleiding van mensen, zelfbewustzijn en zelfreflectie van wezenlijk belang.

De auteurs bieden de lezer specifieke kennis hierover dat op een prettige en toegankelijke wijze is geschreven. Theorie, inzichten en uitleg worden aan de hand van dagelijkse situaties en voorbeelden geschetst.

Voor zover ik weet een van de weinige complete boeken op dit moment over persoonlijkheid, het authentieke Zelf, de innerlijke criticus (superego), vrijheid van lichaam en geest en hoe er op een inspirerende manier mee aan de slag te gaan door zelfonderzoek.

 

***

"Ik vind het een doorwrocht boek. Niet iets dat je even in 1 dag uit leest, maar onderwerpen die je moet laten bezinken, waar je later aan terug denkt. Ik kan het iedereen aanraden die meer over het leven na wil denken."

***

"Ook zo benieuwd wat je ziet ... als je daadwerkelijk liefdevol naar jezelf kunt kijken?
Dit boek geeft praktische voorbeelden en gaat regelrecht je hart binnen.
"

***

Helder en interessant boek. Geeft veel inzichten en antwoorden in duidelijke taal met veel aansprekende voorbeelden. Aanrader!

***

Deze recensies zijn allemaal gepubliceerd op de website van Bol.com - eventueel vind je daar nog aanvullende informatie.

 

Naar boven