Recensies Non-duale wijsheid

There is an art of seeing thing as they are; without naming, without being caught in a network of words, without thinking interfering with perception.

~ Krishnamurti

-

Recensies

Lees hier de recensies over Non-duale wijsheid van Erica Rijnsburger

Non-duale wijsheid - jezelf en anderen coachen voorbij de grenzen van de psychologie, is het tweede boek van Erica Rijnsburger. Wil je meer weten over dit boek? Klik hier.

***

Ongelooflijk leerzaam om af en toe een stukje te lezen. Een boek als dit heb ik nog niet eerder gezien.

- Karel Steijger

***

'Waar laten zijn wat waar is' - de kern van bewustzijnsleer. Het klinkt zo makkelijk, maar hoe kun je hier echt naar leven? Erica geeft hier in dit boek duidelijke handvatten voor. Niet alleen richting jezelf maar ook in je omgang met anderen en de wereld om je heen.

De combinatie van veel kennis, wijsheid en jarenlange ervaring resulteren in een boek vol voorbeelden, praktisch oefeningen en vooral inzicht. Inzicht in je eigen conditioneringen en egostemmen. Inzicht in verbondenheid en inzicht in de heelheid en eenheid van onze complexe samenleving. Een aanrader voor iedereen die meer wil leren over non-dualiteit en bewustzijnsleer. Ondanks de diepgang en soms complexe materie is het boek het makkelijk leesbaar. Erica heeft het talent om de helderheid in haar spreken ook om te zetten in woorden op papier.

- Marieke de Leede

***

Ik heb Non-duale wijsheid nu voor 75% gelezen. Wat ik zo fijn vind aan dit boek is dat Erica een heel heldere stap maakt van 'verhalen' van wie je bent naar ervaren wie je werkelijk bent, ervaren van degene achter je verhalen. En ook dat waar is (of dit nu feitelijk is of een beleving van) waar laten zijn. Na 10 jaar in het lichtwerkerscircuit cursussen te hebben gevolgd, heb ik dit helemaal losgelaten. Ik kwam erachter dat voor mijzelf daar de onvrijheden in liggen terwijl ondertussen het verlangen vrij te willen zijn groter werd. Ik ben nu klaar om dit maar gewoon te laten zijn voor wat het is, een nieuwe stap.

- Andrea

***

"Een onvermijdelijk vervolg op het eerste boek (Verborgen Wijsheid-leer de taal van je onbewuste dat inmiddels in tweede druk is verschenen) van drs. Erica Rijnsburger.

Non-duale wijsheid - jezelf en anderen coachen voorbij de grenzen van de psychologie: ga er maar eens even stevig tegenaan en ervoor zitten. Want hoe leg je dat uit en hoe geef je dat praktisch, nuchter en overzichtelijk handen en voeten, zodat inzicht in deze zeer complexe materie als vanzelf en speelsgewijs opbloeit?

Bedoeld als handboek en oefenboek bij de Opleiding tot Bewustzijnscoach, die de auteur  in 2007 heeft opgericht, wordt één ding volstrekt helder: mens-ontwikkeling moet je letterlijk opvatten als jezelf ontvouwend de weg terugvinden naar je oorspronkelijke essentie, je thuishaven.  Dat betekent: jezelf durven ontdoen van alle sociale, culturele en maatschappelijke ingewikkeldheden die je hebben verstrikt in wat goed of fout zou zijn met alle daarmee gepaard gaand menselijke pijn en lijden waaraan oeverloos zou moeten worden gesleuteld om je “beter” te maken.

Non-duale wijsheid is de erkenning, aanvaarding en toepassing van de gelijkwaardigheid van alle polariteiten die wij als gevolg van onze opvoeding en socialisatie als tegenstrijdigheden hebben leren classificeren als zijnde goed of slecht in termen van sociaal-maatschappelijk en relationeel slagen of falen. Want het voortdurend willen verbeteren, vastklampen als rechtvaardiging of onder controle willen houden van wat zich als “ongewenste gebeurtenissen” aandient , geeft slechts de overlevingsstrategieën van het Ego aan en houdt bewustzijnsvernauwing en –verkramping in stand, met levensangst als belangrijkste beklemmende, verstikkende en letterlijk ontaardende factor.

Dit rijk en zorgvuldig gedocumenteerde hand- en oefenboek geeft met wetenschappelijke onderbouwde integratie van Oosterse en Westerse psychologie stap voor stap aan, hoe het- zonder veroordeling, onderdrukking en verdringing - fysiek durven onderzoeken   en verwelkomen van de rijkdom aan alle gevoelens, gedachten en verlangens als natuurlijke golfbewegingen van  komen en gaan, de weg opent naar bewustzijnsverruiming, en daarmee naar innerlijke vrijheid,  rust, stilte en gelukzaligheid. Zich uitend als de sprankelende hartverwarmende vreugde van ieders natuurlijke levensbron, waarbij delen vermenigvuldiging oplevert.  Met uitstekend didactisch gedoseerde, herkenbare en inzichtrijke voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Waar wacht je nog op? Ach, het aanschaffen van het boek “Verborgen Wijsheid” als opwarmertje was aan je aandacht ontsnapt?"

- Henk van der Eng

Naar boven